Miért éppen a Mátrix?
Miért éppen szinkronparódia?
Mennyiben más a Vektor az eddig ismert szinkronparódiáktól?
Mi a célja a Vektornak?
Van-e bármi története a Vektornak?
Mi az a Vektor?
Mi az az Alterego és mi köze van a Vektorhoz?
Az előzetesetek mennyiben saját munka?
Hogyan és hol vettétek föl a szinkront?
Van-e bármilyen filmes (szinkronszínészi, vágói, rendezői) képesítésetek?
Élveztetek-e bármilyen professzionális segítséget a film készítésekor?
Változtattatok-e a képanyagon, és ha igen mit?
Hogyan készült a Vektor-főcím és logo?
Hányan készítettétek a Vektort?
Hány hang szerepel a Vektorban?
Mennyi és milyen munkával járt a Vektor elkészítése?
Hogy van időtök ennyi baromságra?
Várható-e bármilyen "hivatalos" vetítése a Vektornak?
Véleményezni szeretném a Vektort! Hogy tudlak elérni benneteket?
Várható-e bármi folytatása a Vektornak? / Mit tervez az Alterego csoport?

Miért éppen a Mátrix?

Egyesek úgy tartják, hogy az ember azt tudja sikeresen parodizálni, amit nagyon utál, vagy épp ellenkezoleg, amit nagyon szeret. Mi mindketten nagy Mátrix-rajongók vagyunk, emellett az is szempont volt, hogy egy sokak által jól ismert film paródiáját készítsük el, ezért esett a választás a Mátrix-ra.

 

Miért éppen szinkronparódia?

A szinkronparódia nagyon kevéssé kidolgozott mufaj. Mivel mi nem ismertünk különösebben igényes alkotást ezen a téren (legalábbis semmi olyat, amellyel mi szimpatizáltunk volna), így ez különösen izgalmas kihívásnak tunt.

 

Mennyiben más a Vektor az eddig ismert szinkronparódiáktól?

Reményeink szerint nagyban. Bár filmünk feltételezi a nézo által az eredeti film ismeretét, különálló, koherens egész, amely önmagában is megállja a helyét és - foképp - eszmei mondanivalója van. Nem utolsósorban a "Vektor" nem a céltalan trágárkodásra épít, mint több elodje. A készítéskor a kiaknázható humorforrásokat próbáltuk megtalálni, elkerülve mindennemu öncélúságot.

 

Mi a célja a Vektornak?

A cél elsodlegesen a gondolatébresztés és a szórakoztatás volt, illetve az Alterego név megismertetése. A film leginkább is egy olyan világnézetet szeretne közvetíteni, amely sok, mindannyiunkat körülvevo szánalmas dolog fontosságát és megmásíthatatlanságát egészséges cinizmussal vonja kétségbe.

 

Van-e bármi története a Vektornak?

Igen, a Vektornak teljes, alaposan kidolgozott története van, csakúgy, mint az eredeti filmnek.

 

Mi az a Vektor?

"Valami nem stimmel itt... Nincs minden rendben a világgal. Folyton nézed a tv-t... Az MTV-t! Régen voltak ronda emberek is... Rondák és tehetségesek. De mostanra...mostanra mind eltuntek...felszívódtak! Ma már csak szép embereket látni... Tudod mi lett a rondákkal?"

Aki felteszi magának a fenti kérdést, annak feltétlenül meg kell néznie a filmet!

 

Mi az az Alterego és mi köze van a Vektorhoz?

Az Alterego egy kreatív páros neve, mely a Vektor és egyéb projectek alkotóit takarja.

 

Az elozetesetek mennyiben saját munka?

Az elozetes az eredeti képanyag felhasználásával készített teljes egészében saját rövidfilm, saját vágás, saját szinkron és grafika. A film nem az egyik eredeti elozetes újraszinkronizált változata.

 

Hogyan és hol vettétek föl a szinkront?

A szinkron saját, amator eszközökkel készült egyikünk otthonában. A hangfelvételeket digitálisan rögzítettük és vágtuk, a zajszint (amator körülmények között) lehetséges minimumra csökkentését hosszú hónapok tapasztalatait felhasználva sikerült elérnünk.

 

Van-e bármilyen filmes (szinkronszínészi, vágói, rendezoi) képesítésetek?

Hivatalos képesítésünk nincs, egyikünk azonban (Lengyel Balázs) rendelkezett az ELTE Filmelmélet szakán szerzett vágói és dramaturgiai ismeretekkel, melyeket a project haladtával professzionális szintre juttatott. Másikunk (Mészáros Balázs) csak nagy pofával és titkolt szinkronszínészi ambíciókkal rendelkezett.

 

Élveztetek-e bármilyen professzionális filmes segítséget a film készítésekor?

Semmilyet sem. Minden, ami hallható a "Vektor"-ban (a felhasznált kép és zene kivételével), a képanyag szerkesztése illetve vágása, valamint számos kiegészíto grafikai-vizuális kiegészítés kizárólag saját munkánk eredménye.

 

Változtattatok-e a képanyagon, és ha igen mit?

Bizonyos jeleneteket, melyekre nem volt szükségünk, kiemeltünk a filmbol, más jelenetek sorrendjét megcseréltük, egyes jelenetekbe grafikailag is beavatkoztunk, illetve több apró személyes utalást rejtettünk el a film képanyagában is.

 

Hogyan készült a Vektor-focím és logo?

A focím és a logo az Alterego-csoport munkája, saját 3D-s grafikai design.

 

Hányan készítettétek a Vektort?

A Vektort a Warner Brothers tulajdonát képezo képanyag felhasználásával az Alterego-csoport készítette kizárólag saját szórakoztatásra, mindennemu anyagi haszon, illetve annak reménye nélkül. (A képanyag felhasználása kizárólag az eredeti Mátrix népszerusítését szolgálja.) Kreatív csoportunkat két ember, Lengyel Balázs és Mészáros Balázs alkotja. Rólunk többet itt olvashattok.

 

Hány hang szerepel a Vektorban?

A "Vekor"-ban eloforduló összes szereplo hangját a két fos Alterego csapat mondta föl. A részletes stáblista itt olvasható.

 

Mennyi és milyen munkával járt a Vektor elkészítése?

A "Vektor" hozzávetolegesen 18 hónap állandó munkát igényelt, beleértve az alapötlet, a történet, és a karakterek kidolgozását, az összesen kb. egy éven át tartó szövegírást, az idoszakonként heti átlagosan 10 óra hangfelvételt, a több száz órányi vágást, képi és hangeffektezést, az elozetest (melynek egyedüli elkészítése másfél hónapnyi munkát igényelt), a focím, a logók, a jelen homepage és a grafikai design kidolgozását és megvalósítását.

 

Hogy van idotök ennyi baromságra?

Sokat áldozunk a hülyeség oltárán. Ebben számunkra csak az az új, hogy a "Vektor" az elso ilyen volumenu, maradandó eredménye ennek.

 

Várható-e bármilyen "hivatalos" vetítése a Vektornak?

A filmet a kezdetektol fogva teszteljük barátainkon és ismeroseinken. Egy zárt köru, nagyobb nézoszámnak tartott baráti vetítésen már túl vagyunk, ennek során egy 100 fos közönségen figyelhettük, milyen fogadtatást kap a film. (Nagyon jó fogadtatást kapott! J ) Egy újabb 'premier' elképzelheto, de ennek körülményei még nem eldöntöttek.

 

Véleményezni szeretném a Vektort! Hogy tudlak elérni benneteket?

Ha általános véleményt szeretnétek mondani, amire mások is reagálhatnak, írjatok a vendégkönyvbe , ha személyesen nekünk szeretnétek írni, elérhettek minket e-mail-címünkön is a kontaktoldalról .

 

Várható-e bármi folytatása a Vektornak? / Mit tervez az Alterego csoport?

Folytatás mindenképpen várható, ha nem is feltétlenül Mátrix-paródia, vagy általában szinkronparódia formájában. Látogassátok az oldalt gyakran, innen egészen biztosan a legfrissebb infromációkról értesültök! Nézzétek meg fórumunkat is itt.

Ne felejtsétek: " Valami nem stimmel itt..." www.alterego.hu !